Barszcz czerwony post dr Dąbrowskiej,

Barszcz czerwony I Post dr Dąbrowskiej

października 18, 2018 So She 0 Comments

Pełen głębokiego smaku, o mocnym kolorze. Postny barszcz czerwony jest świetną zupą dla każdego, kto lubi buraki. Ale też dla tych, którzy zdecydowali się przejść przez post dr Dąbrowskiej.

Barszcz czerwony post dr Dąbrowskiej, Barszcz czerwony wegański, Barszcz czerwony przepis wigilia, co jeść na poście Dąbrowskiej, Post dr Dąbrowskiej menu, dieta Dąbrowskiej przepisy, kuchnia,
fot. SoShe.pl
Przeczytaj również 
-> Wegańska kalafiornica (post dr Dąbrowskiej)
-> Spaghetti z cukinii (post dr Dąbrowskiej)
-> Majonez z kalafiora (post dr Dąbrowskiej)
-> Kotlety z brokułów i kiszonej kapusty (post dr Dąbrowskiej)


Składniki



• 2 litry rosołu warzywnego z tego przepisu -> Domowy, wegański rosół
• kilogram buraków
• łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz
• 3 ząbki czosnku
• łyżka majeranku

Sposób przygotowania

 

Zobaczy też
-> Wegański bigos bez tłuszczu (post dr Dąbrowskiej)
-> Pieczone jabłka ze śliwkami i cynamonem (post dr Dąbrowskiej)

 


Buraki obrać, umyć, w całości wrzucić do rosołu i zagotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, czosnek, sok z cytryny i majeranek. Buraki, kiedy będą miękkie, wyjąć z rosołu, ostudzić, pokroić w słupki i ponownie wrzucić do zupy. Zagotować raz jeszcze. Gotowe.

0 komentarze: