Barszcz czerwony post dr Dąbrowskiej,
• 2 litry rosołu warzywnego z tego przepisu -> Domowy, wegański rosół
• kilogram buraków
• łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz
• 3 ząbki czosnku
• łyżka majeranku
Buraki obrać, umyć, w całości wrzucić do rosołu i zagotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, czosnek, sok z cytryny i majeranek. Buraki, kiedy będą miękkie, wyjąć z rosołu, ostudzić, pokroić w słupki i ponownie wrzucić do zupy. Zagotować raz jeszcze. Gotowe.
Barszcz czerwony I Post dr Dąbrowskiej
Pełen głębokiego smaku, o mocnym kolorze. Postny barszcz czerwony jest świetną zupą dla każdego, kto lubi buraki. Ale też dla tych, którzy zdecydowali się przejść przez post dr Dąbrowskiej.
![]() |
fot. SoShe.pl |
Przeczytaj również
-> Wegańska kalafiornica (post dr Dąbrowskiej)
-> Spaghetti z cukinii (post dr Dąbrowskiej)
-> Majonez z kalafiora (post dr Dąbrowskiej)
-> Kotlety z brokułów i kiszonej kapusty (post dr Dąbrowskiej)
Składniki
• 2 litry rosołu warzywnego z tego przepisu -> Domowy, wegański rosół
• kilogram buraków
• łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz
• 3 ząbki czosnku
• łyżka majeranku
Sposób przygotowania
Zobaczy też
-> Wegański bigos bez tłuszczu (post dr Dąbrowskiej)
-> Pieczone jabłka ze śliwkami i cynamonem (post dr Dąbrowskiej)
Buraki obrać, umyć, w całości wrzucić do rosołu i zagotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, czosnek, sok z cytryny i majeranek. Buraki, kiedy będą miękkie, wyjąć z rosołu, ostudzić, pokroić w słupki i ponownie wrzucić do zupy. Zagotować raz jeszcze. Gotowe.
0 komentarze: