co jeść na poście Dąbrowskiej,
• litr rosołu z warzyw. Przepis tu -> Wegański rosół
• por (biała część)
• brokuły (1 sztuka)
• 2 ząbki czosnku
• sól
• biały pieprz
• mała szczypta zmielonego kminu rzymskiego
• 0,5 kg kiszonej kapusty
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, głąb wyciąć. Pora opłukać, pokroić na kawałki. Warzywa włożyć do zimnego rosołu i zagotować do ich miękkości, po czym dodać czosnek i przyprawy do smaku. Zupę zmiksować na gładką masę. Na talerzu dodawać do każdej porcji garść poszatkowanej kapusty kiszonej. Jeśli nie jesteście na diecie, możecie dodać grzanki lub uprażone pestki dyni. Smacznego!
Zupa krem z brokułów z kiszoną kapustą
Jest rewelacyjna - niewiele więcej mogę o niej powiedzieć. Robi się ją szybko, smakuje wybornie, można ją bezkarnie jeść na poście dr Ewy Dąbrowskiej. Bardzo gęsta, rozgrzewająca i pożywna.
![]() |
fot. SoShe.pl |
Składniki
Przeczytaj również
-> Wegańska kalafiornica (post dr Dąbrowskiej)
-> Spaghetti z cukinii (post dr Dąbrowskiej)
-> Majonez z kalafiora (post dr Dąbrowskiej)
-> Kotlety z brokułów i kiszonej kapusty (post dr Dąbrowskiej)
• litr rosołu z warzyw. Przepis tu -> Wegański rosół
• por (biała część)
• brokuły (1 sztuka)
• 2 ząbki czosnku
• sól
• biały pieprz
• mała szczypta zmielonego kminu rzymskiego
• 0,5 kg kiszonej kapusty
Sposób przygotowania
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, głąb wyciąć. Pora opłukać, pokroić na kawałki. Warzywa włożyć do zimnego rosołu i zagotować do ich miękkości, po czym dodać czosnek i przyprawy do smaku. Zupę zmiksować na gładką masę. Na talerzu dodawać do każdej porcji garść poszatkowanej kapusty kiszonej. Jeśli nie jesteście na diecie, możecie dodać grzanki lub uprażone pestki dyni. Smacznego!
0 komentarze: